Einde van de zomer. De lange, warme en droge zomer
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jos
13 Maart 2009 | Chili, Valdivia
Einde van de zomer betekend ook de terugkeer naar Nederland. Nog ruim 2 weken zal ik hier zijn en dan zit de mooie lange zomer er hier op. Ik hoop dat ik een beetje zomer nog in mijn koffer kan meenemen dan hoef ik niet heel hard af te kicken als ik in Nederland aankom.
De afgelopen weken zijn druk, het gaat er al met al op lijken dat mijn onderzoek in tegenstelling tot eerdere berichten niet de soepzooi in loopt. Ik heb nu al 32 kalfjes waarvan ik al uitslagen heb of nog van verwacht. Tevens de komende 2 weken nog heel hard op bedrijfsbezoeken, zodoende we richting de 50 tot 60 kandidaten gaan!
Wel is het allemaal iets anders gelopen als in mijn voorstel, maar na de eerste beoordeling in Nederland van de introductie (voor mij het moeilijkste, omdat je moet motiveren waarom je iets doet) was redelijk tot goed. Daarmee in ieder geval weer vertrouwen op gedaan.
Wel weer een aantal tegeslagen, want voor de resterende 3 bedrijfsbezoeken wachten we al 3 weken op een bepaald type buisjes uit Santiago...en die zijn er nog steeds niet. Ook de geplande PCR testen lopen vertraging op, daar het laboratorium in de komende weken gaat verhuizen. Pas als ik in Nederland ben kan ik zeggen welke dieren ik wil laten testen en dan maar hopen dat men het binnen een redelijke termijn uitvoert.
Mijn verslag, presentatie en het inlveren van alles voor ik aan mijn co-schappen begint is nu al een illusie, dus toch maar de beslissing nemen om te loten en dan maar 4 maanden extra wachttijd te nemen voor `afmaken van mijn onderzoek`.
Sociaal zit ik ook hier in het nieuwe trimester niet in een isoloment. Ginger is nog steeds huisgenoot, nu samen met Nathan, Elisabeth en Andrea. Alle uit de VS afkomstig.
Ook weer veel feestjes afgestruind, verjaardagen gevierd en natuurlijk geBBQt.
De komende weekende geen lange tripjes, maar ff naar het strand en lekker eten zit er wel in. De rest van de tijd zal ik moeten werken aan verslag en interpretatie van mijn resultaten.. Ach ja ik heb in het begin een uitstekende vakantie gehad, dus nu het minder weer wordt ook meer werken is geen bezwaar.
Volgende keer zal ik fotoos plaatsen en uitvoeriger verlsag doen over alles buiten mijn onderzoek om!
Ciao y hasta luego!
15 Maart 2009 - 09:17
Tante Helen:
gelukkig dat je onderzoek nu toch wat vordert. Hier begint het al een beetje lente te lijken maar zomer is het nog niet. Het begint voor jou daar al aardig te korten en zal wel weer wennen zijn als je terug bent, voor ons ook geen verhalen en foto,s meer kijken op internet van alle belevingen. Succes nog verder en hopen dat je onderzoek rond komt.
oom Fred en tante Helen