Echt te veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel - Reisverslag uit Córdoba, Argentinië van Jos Arkel - WaarBenJij.nu Echt te veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel - Reisverslag uit Córdoba, Argentinië van Jos Arkel - WaarBenJij.nu

Echt te veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Jos

11 Februari 2009 | Argentinië, Córdoba

Joh!!

Eindelijke weer een internetcafé gevonden waar de apparatuur, ondanks windows 98 er betrouwbaar uitziet! .. maar niuet heus na het invoeren van onderstaande tekst... excuses voor fouten en onvoldigheden bij deze.
We hebben na ons laatste bericht vanuit Puerto Iguazu ontzettend veel meegemaakt en gedaan. Momenteel zijn we Cordoba, waar we enigzins verrast door de vroege sluitingstijden nu aan het internetten zijn geslagen.
Het kan een iewat langdradig verhaal worden daar 10 dagen afwezigheid en 1001 dingen doen best veel is.
Uitrusten is ons dan ook nog niet echt gelukt en dan bedoel ik vooral fysiek!

Ten eerste even kort de domste fout van deze trip. Ik heb vergeten, of ben gewoon eigenwijs, dat het tijdverschil in het westen van Argentinie 4 uur bedraagt ipv 3 uur.
Dit heeft een aantal vergissingen tot gevolg gehad, maar we waren in ieder geval uveral optijd.

Na Iguazu, waar het heerlijk weer was, zijn richting het westen afgereisd, naar Resisitencia. Een leuk stadje om te vertoeven voor 1 dagje. Heel veel beelden bekijken en ook al merken dat we meer richting het westen waren, want de regentijd is hier un tijdens de zomer en een stortbuitje in de middag vooroorzaakte al een flink zwembad.
Resistencia zijn we niet lang gebeleven, want in de avond zijn we weer richting Salta vertrokken.
De busreis naar Salta was weer een belevenis op zich, veel geslinger en veel gemoor in de modder om een uurtje later dan gepland aan te komen.
De 1e dag in Salta lekker rustig aangedaan en gebouwtjes bekeken, Salta’s bijnaam is niet voor niets de mooie, het is er echt prachtig.
Tevens zijn we er ook achtergekomen dat het huren van een auto mete en debitcard (gewoon je pinpas) bij niet te doen is. Het heeft ons ook meer dan 2,5 dag gekost om alles uitzoeken, en nu na afloop is het uiteindelijk bijna geheel goed gekomen.
Vorige week dinsdag en woensdag hebben we naast de stad bekeken ook een flinke wandelingen gemaakt naar marktjes, eettentjes en naar de Gondel om de stad vanaf boven te bekijken. Eten was hier ook weer een uitdaging, een klein misverstand leidde er toe dat we organen geBBQt kregen ipv vlees, maar goed een echte veternair proeft alles. Over smaak valt te twisten, want het was niet echt bijzonder. De nieren waren nog het beste.

Uiteindelijke zijn we donderdag ochtend in alle vroegte met onze gehuurde volkswagen Gol, later Bas genaamd, op pad gegaan.
De route die we hadden uitgestippeld voor de eerste dag heeft geleid naar het fotografisch zeer aantrekkelijke Huamahuaca (excuses voor spelfouten in de plaatsnamen, maar ik heb op dit moment mijn lonely planet niet bij me)
De tocht op donderdag voortgezet naar het de enorme zoutvlaktes. Ondertussen een bergpas van meer dan 4100 meter gepasseerd en wilde ezels, paarden, lama’s en vicuña’s gespot! Voor de overnachting hebben we ondanks wat aanpassings problemen op een hoogte van 3775 meter geslapen in het dorpje San Antonio los Corbes. Echt d’r groeit geen plant en het landschap is myterieus.
De 2e dag van onze roadtrip op weg via bijna weer Salta naar Cachi, helaas Cachi nooit berreikt want de onverharde weg was op sommige plaatsen in het regenwoud veranderd in een woeste rivier van meer dan 50 tot80 centimeter diep zonder dat je stenen kon zien liguen. Voor Bas een te groot risico en zodoende zijn we naar Cafayete gereisd.
Onderweg nog een bezoek gebracht aan de ruines van Santa Rosa de Fértil en de grande de diabole, of te wel een enorme rotsspleet.
Cafayete is een echt toeristendorp, met goed eten, een gezellig plein en di talles omringd door prachtige bergen.
Dag 3 van de trip zijn we afgereisd naar het zuiden richting de provincias La Rioja en San Juan. Onderweg ook weer ruines van Quilmas bekeken en een bezoek gebracht aan het museum van moeder aarde Pachamama. Uiteindelijk pas in het donker een hotel gevonden in Patquia, echt een gat in Bomb-Fuck-Nowhere. Slechts 1 hote, mete en dikke domme indiaanse als gastvrouw. Daarin tegen was de man van het “restaurant” waar we vegeten hadden uiterst vriendelijk en amicaal. Er viel zelfs ondanks de taalbarriere een goedgesprek mee te voeren. Ook de toewijding voor de pizza inclusief gebakken ei was voortreffelijk.
Maar kwamen hier voor dag 4, voor 1 van de hoofddoelen van onze trip. Park Talampaya en de Maan Vallei. In de ochtenduren onderbegeleiding van een gids rond getoerd in Talampaya, mooie rode rost formaties, echo’s die 5x terug te horen zijn en een wilde guanco en mara gespot. Ook voor het eerst condors gezien. Vet gaaf die grootste vogels ter wereld.
De middag naar de Maanvallei door gereden, dat is echt nog mooier als Talampaya, de rotsformaties, de droogte en de afwisseling in het landschap zijn onbeschrijfelijk. Er zij hier tevens veel dino’s gevonden, die men in San Juan tentoonsteld, wij moesten het doen met enkele replica’s.
Daar de druk van de trip energie begon te eisen zijn we op dag 5 terug naar Cafayete gereden om daar later te beslissen of alsnog naar Cachi zouden gaan. Deze trip ook weer enenverend. Een bezoekje aan Tafi de Valle en de rechtopstaande stenen was te doen, maar de agent die ons aanhield en eerst een boete wou uitschrijven van 900 pesos was echt te maf. Voor een niet werkende brandblusser, volgens hem. Uiteindelijk hebben we hem omgekocht met 200 pesos zonder boete.

Na deze iewat hectische dag, hebben we ‘s avonds opniew gerelaxed in Cafayete. De weg naar Cachi bleek naar weersvoospellingen niet begaanbaar en zijn we op dag 6 via San Carlos relaxed naar Salta gereden. Daar auto geschrobt en ingeleverd.
In de avonduren zijn we na een lekker stuk vlees en veel ijs naar Cordoba gereisd.

In de volgende internetsessie zal ik ook foto’s plaatsen!

Wat viel op hier tijdens de reis:

Anna is echt cactussen gek, elke cactus is gaaf en mooi
Anna zegt vet vaak Whoooooooooo
Het landschap kan in 150 km wel 3x extreem veranderen. Van regenwoud naar rode rotsformaties en door naar zandduinen.
Hospedajes zijn ideaal voor overnachting, lekker bij de familie, schone kamers en veelal prive badkamer en tv voor minder als 10 euro pppn.
Jos is van mening dat de ruines bij Quilmas iets te geordend zijn… aan de andere kant van de berg zijn echt!

• 12 Februari 2009 - 09:45

Wilna:

Hallo Jos en annamarie
    Jos schrijft wat uitgebreider dan annamarie. Heel leuk om te lezen. Ik heb geprobeerd de foto,s te bekijken op facebook van jos maar dat lukt niet.wat doe ik fout?
    gr mams