Epibreren en profiteren van de lage Koers
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jos
18 December 2008 | Chili, Valdivia
Het werd weer eens tijd om mijn blog te updaten, helaas moet ik u al in het voren melden dat in tegenstelling tot het vorige bericht vrij weinig spectaculairs gebeurd is.
Hoogtepunt dit afgelopen 8 dagen was het weer in het zadel zitten op de rug van een edele viervoeter. Ik heb sinds begin Juli weer eens te paard een tochtje gemaakt. Je kon het niet echt een paard noemen, eerder een schattige manege pony, maar toch.
De dagen hier zijn warm, zonnig en rustig geweest, naast het gebruikelijke PC en database werk voor mijn onderzoek ben ik ook eindelijk wezen bloedprikken voor mijn kalfjes, nu is het wachten op de eerste resultaten!
De bedrijven waar ik dit kan doen zijn door Gustavo zorgvuldig uitgezocht en nu hoop ik dat ik in de maanden januari, februari en maart dan ook echt voldoende bloed bj elkaar kan vergaren om mijn onderzoek toch enig zins te laten slagen, anders verword mijn exotisch avontuur alhier tot een bureau-opdracht gebasseerd op historische database bestanden, die met een statische manoeuvre tot een lopend verhaal gekneed moeten worden.
De avonden en overige vrije tijd vul aangenaam in door de cabana volledig in kerstsferen te zetten, ik heb inmiddels een grote boom geknutseld en de Gringo’s zijn deze nu aan het versieren. Ons kerstfeest is een dagje verplaats, daar op vrijdag de grote Pingo Show is. Voor veterinairen; gewoon een Vet-Uit!
De kerstdagen ga ik doorkomen met Kerstman spelen en dineren met Marcello en zijn familie, daar Todd naar huis is en Ginger en Ann in Puerto Natalis verblijven.
Voor Oud –en Nieuw lijkt het erop dat we heerlijk gaan oliebollen bakken en deze in Vine de la Mar (aan de kust) gaan verorberen. Vuurwerk is hier voor de burger verboden, dus moeten we het doen met vuurwerkshows. Ik hoop maar dat men de hemel een beetje kan opfleuren, netals ik in Nederland gewend ben.
Ik ga vlug weer in de databases en kijken of ik verbanden kan ontdekken.
De volgende blog zal na alle festiviteiten mogelijk een stuk sprectaculairder zijn en een welkome afleiding zijn in de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw....Ach wat nou donker hier schijnt de zon ongeveer 16 uur per dag.
Ciao y Hasta luego!
PS: een nadere uitleg voor de veterinaire-leek
Epibreren, de definitie van Wikipedia ter lering en vermaak:
Epibreren is een Nederlands werkwoord dat rond 1950 bedacht werd door Simon Carmiggelt. De betekenis is het verrichten van niet nader gespecificeerd werk dat heel voornaam lijkt, maar desondanks helemaal niets voorstelt. Degene die het woord gebruikt zegt bijvoorbeeld op een vergadering dat hij e.e.a. gaat epibreren en vertrouwt erop dat mensen dat voor zoete koek slikken. Mocht men onverwacht toch vragen wat het betekent, dan kan men, volgens Jan Kuitenbrouwer in zijn boek Turbotaal, altijd nog zeggen dat iemand hem dat na de vergadering maar moet uitleggen. Mogelijk is het woord ooit bedacht door een ambtenaar, of was Carmiggelt zelf die het woord verzon om even weg te kunnen lopen van saai werk. Anderen zeggen dat Godfried Bomans er de bedenker van is.
Epibreren is tevens de naam van een fictief Waddeneiland, waar De Dichters uit Epibreren hun naam aan ontleend hebben. Zeer waarschijnlijk heeft dit gezelschap de naam weer van Carmiggelt, zij verwijzen op de website, die "Het eiland Epibreren" beschrijft, naar een "wild weekend" dat Carmiggelt en Renate Rubinstein daar in 1953 zouden hebben doorgebracht en om dit te verdoezelen, zou hij het werkwoord epibreren ingevoerd hebben.
Lage koers: haha ik kwam hier met 1 euro is 775 pesos, momenteel is de koers 1 euri en je krijgt 930 pesos... niet slecht..
18 December 2008 - 16:19
Charlotte:
ha Jos!
eindelijk eens eraan gedacht om je blog te bekijken...ik dacht er wel aan maar niet op de momenten dat ik ook achter een pc zat. nu dus alles van begin tot eind gelezen; echt leuk, en veel foto's!
Nog bedankt voor je verjaardagskaart, daar was ik heel blij me :)
alvast mery christmas en maak er wat moois van
XXX -
18 December 2008 - 19:55
Frederique:
via deze weg wil ik je prettige kerstdagen wensen en een gelukkig nieuwjaar.
Frederique -
24 December 2008 - 10:44
Oom Fred & Tante Hel:
Er is emailfilm onder weg via de gmail, want hier konden we het niet kwijt
Geniet er van de komenden feestdagen